Main Street

The contemporary design uses a combination of diverse materials blending natural and crisp textures with functional, light filled spaces.

The building as been designed to give a feeling of luxury resort style living but maintaining a connectivity that is essential for any growing family. A central open plan living space, dining and kitchen area facing north gradually open to reveal a country farmland backdrop. These spaces are cleverly but subtly divided by changing ceiling heights and natural textured elements that assist in visually dividing the room. Pantry and auxiliary rooms are located to the south and connected to the garage area.

To the west of the building are the children's guest and master bedroom, individually grouped and separated by courtyards that allow light and landscaping to penetrate inside the building. All bedrooms feature ensuites and walk in robes.

Case Studies

Here is info about Case Studies

Main Street

This family residence was built and designed to maximize the occupants views of the Lederderg State Park Ranges and surrounding Victorian Country farmland.

The contemporary design uses a combination of diverse materials blending natural and crisp textures with functional, light filled spaces.

Residential
October 2014

2 Unit Development

This split level home comprises a concrete slab and timber sub floor

The design and style of the home was created by Shane Cook Homes and the owner, who is a certified engineer helped develop the project.

Residential Units
November 2014

Kataland Display Home

The brief was to create a lightweight structure that seemed to float on the land. 

The house was to have an open, contemporary, modular style layout; take advantage of the northern aspect; and use tones and colours which blended with environment.

Residential
June 2018

Bacchus Marsh and Melton Regional Hospital Maternity Renovation

Due to an increasing demand for birthing amenities in the region, the hospital needed to extend whilst usual operations continued.

The client brief outlined that the renovations had to keep the original integrity of the building, with the existing building envelope and aim to keep the aesthetic of visual heritage. 

Commercial - Medical
March 2018

Dickie Street

Shane Cook Homes capitalised on the problematic topography to maximise the use of the land and the view. 

The Dickie Street Custom Home site provided a challenge in that the land involved a steep descent away from the street. Consequently, the majority of the house is at street level but shares the airiness and aspect of a second storey. 

Residential
October 2018

Stay In Touch

Enter your email address below to join our mailing list